Tom Ford parfym

Tom Ford är en mycket välkänd kläddesigner, men även en erkänt duktig filmregissör – och som med många andra inom den här branschen vill han ha sitt namn på en parfymflaska. Tom Ford växte upp i Texas och började hans karriär med att figurera i reklamfilmer på tv. Ett tag fanns Tom Ford i hela 12 reklamfilmer samtidigt över USA.

Tom Fords passion var dock mode och trots hans intresse vaknade till liv när han hade en kortare anställning i Paris där han ansvarade för att skicka ut kläder till olika modeshower och fotosessioner.

Efter att Tom Ford kommit tillbaka till USA tiggde han till sig ett jobb hos ett lokalt företag som tillverkade sportkläder. Så småningom ville Tom Ford bort från USA eftersom han ansåg att man inte uppskattade stil där på samma sätt som man gjorde i Europa. Tom Ford hamnade hos Gucci i Italien vid början av 90-talet och under den tiden var Gucci inte alls ett lika välkänt och etablerat varumärke som det är idag. Faktum är att mycket av Guccis framgång och popularitet kan spåras tillbaka till Tom Fords arbetsinsatser vid företaget, då han utvecklade och designade både herrkläder och skor. Tom Ford var också med i utvecklandet av Gucci parfymer vilket förmodligen har inspirerat honom till att lansera en egen Tom Ford parfym efter att han skapat sitt eget varumärke.

Den första Tom Ford parfymen Black Orchid kom ut år 2006 och blev mycket väl mottagen och det har lanserats Tom Ford parfymer löpandes sedan dess.

Kännetecknade för Tom Fords parfymer är att de är något dyrare och lyxigare än andra parfymmärken. Att betala 800 kronor eller mer för 30ml Tom Ford parfym är inget ovanligt och Tom Ford parfymer kostar i många fall över tusen kronor. I utbyte får man en parfym komponerad av högkvalitativa råvaror.

Några välkända och uppskattade Tom Ford parfymer är bland annat Black Orchid, Tom Ford for Men Extreme, Tom Ford Arabian Wood och Tom Ford Private Blend Neroli Portofino Collection.

Den populäraste Tom Ford parfymen är i dagsläget Black Orchid. Black Orchid kännetecknas av dofter från svart vinbär, tryffel, sandelträ, patchouli, rökelse, vanilj och mycket mer. Det här är en lyxig parfym och en Tom Ford parfrym som sitter länge kvar på kroppen.

Var kan jag köpa Tom Ford parfymer?

Eftersom Tom Ford parfymer är lite mer exklusiva än övriga parfymer så är de också svårare att hitta i fysiska butiker här i Sverige. De affärer som erbjuder bäst priser på Tom Ford parfymer finns med få undantag online.