Prada parfym

Företaget Prada startades utav Mario och Martino Prada. Tillsammans grundade de år 1913 föregaet Fratelli Prada vilket översatt skulle bli ungefär bröderna Prada. Prada är ett familjeföretag och har till stor del styrt av kvinnor. Efter Mario så tog hans dotter Luisa Prada över verksamheten och så småningom hamnade företaget hos Luisas dotter Miuccia.

Under Miuccias inflytande växte företaget på allvar och Miuccia hittade flera sätt att få in hennes kreativitet i företaget. År 1984 lanserades den klassiska Prada handväskan vilket blev en omedelbar succé och sedan dess har företaget expanderat.

Innan Prada lanserade egna parfymer så såldes det i vissa Prada butiker olika exklusiva asiatiska parfymer. Så småningom valde Prada att lansera en egen parfym som hette Prada Eau de Parfum och som lanserades år 2004.

Prada Candy

Candy är en relativt ny Prada parfym för damer som lanserades i Augusti 2011. Candy är en parfym som lämpar sig bäst på hösten eller vintern men den kan bäras såväl dag som natt. Candy doftar starkt av mysk, vanilj och karamell. Den här Prada parfymens är kanske inte något som lämpar sig som en present då den inte passar alla, men likväl är den uppskattat av väldigt många användare.

Prada Intense

Det här är en lite orientalisk och träig doft för kvinnorsom har fått få negativa omdömen och oftast blir mycket omtyckt. Prada Intense har toppnoter av bland annat bergamot, blodapelsin och madarin. Hjärtat består av patchouli peruansk balsam och basen utgörs utav mysk, sandelträ, tonkabönor och vanilj. Prada Intense är en parfym som bärs bäst nattetid.

Prada Tendre

Det här är en söt och frisk Prada parfym som öppnar med mandarin och italiensk bergamot. Hjärtat består av bland annat teblad och indisk jasmin och basen av indonesisk patchouli och indiskt sandelträ. Slutintrycket blir en frisk Prada parfym med inslag av kryddor och olika trädofter.