Jean Paul Gaultier parfym

Jean Paul Gaultier är en Fransk modedesigner som lyckats stort utan någon utbildning inom design eller mode. För att marknadsföra sig själv och visa vad han kunde så började han att skicka teckningar till berömda designers runt om i Frankrike. Så småningom blev han uppmärksammad av Pierre Cardin och anställd som dennes assistent.

Jean Paul Gaultier är en erkänt duktig designer som bland annat skapat kläder till celebriteter så som Madonna. Jean Paul Gaultier har också skapat uppmärksamhet och uppståndelse med dekadent mode samt annorlunda modeller för hans utställningar. Jean Paul Gaultier har bland annat använt tjocka kvinnor, åldrande män och tatuerade modeller samt ifrågasatt traditionella könsroller vilket medförde att en del kritiserade honom medan andra älskade honom.

Den första Jean Paul Gaultier parfymen

År 1993 lanserade Jean Paul Gaultier sin första parfym Classique. Det blev försäljningsmässigt en stor framgång och sedan dess har Jean Paul Gaultier parfymer lanserats på löpande band.

Jean Paul Gaultier Classique: Toppnoterna i denna Jean Paul Gaultier parfym består utav av bland annat anis, apelsin, mandarin samt päronlikör. Hjärtnoter är iris, plommon, samt ingefära. Basnoterna består bland annat av mysk och vanilj. Classique är som tidigare nämnt den första Jean Paul Gaultier parfymen och brukar beskrivas som en övervägande blommig parfym med svaga inslag av kryddighet och vanilj. Den här Jean Paul Gaultier parfymen är för kvinnor, men Classique finns i en rad olika varianter av Classique så som Bien Roulee, Charm Edition samt en ” Alcohol Free Summer Fragrance” för de som vill ha en alkoholfri parfym.

Enligt användarna av Classique är det en Jean Paul Gaultier parfym som är mest lämpad att bära på vintern och hösten och då helst kvällstid/natt.

Jean Paul Gaultier fleur du male: Det här är en Jean Paul Gaultier parfym för män vars doft bäst kan beskrivas som uppfriskande aromatisk parfym som doftar av citron, kamomill och basilika.

Jean Paul Gaultier le Male är en intensiv, varm och modern doft för män. Le male är en mycket populär Jean Paul Gaultier parfym som du kan finna i nästan varje parfymaffär. Le Male marknadsförs som oemotståndlig för kvinnor, om det stämmer eller inte är upp till dig att reda på.

Topnoterna består av lavendel, mint, och bergamot. Hjärtat i den här Jean Paul Gaultier parfymen består av spiskummin, kanel samt apelsinblommot. Basen består av cederträ, vanilj och sandelträ. Le Male är en parfym som skapades av Francis Kurkdjian.