Givenchy parfym

Givenchy grundades av Hubert James Taffin de Givenchy år 1952. Liksom många andra inom modeindustrin så kom Hubert från Frankrike och han fick smak för mode redan när hans såg hans första modeshow vid 10 års ålder. Redan då visste Hubert vad han skulle bli och satsade hårt på hans karriär.

Som många andra modedesigners började han inte med att starta en egen kollektion utan han jobbade först för andra företag och personer som Robert Piguet och Christian Dior. Till slut bestämmer sig Hubert Givenchy för att starta en egen butik och hans första kollektion blir en omedelbar succé.

Den första Givenchy parfymen lanserades under 1950-talet och många Givenchy parfymer som är populära än idag som t.ex. Givenchy Ysatis lanserades för så länge sedn som 80-talet. Sedan lanserades ytterligare några parfymer under 90 talet som blev mycket populära så som Amarige, Pi in och Organza.

Givenchy Amirage parfym

Det finns flera olika Givenchy Amirage parfymer. Originalet Givenchy Amerige är väldigt populär och doften består av mängder av olika blommor. Vissa menar att det här är en Givenchy parfym som försöker efterlikna den perfekta franska kvinnan som är charmig, lekfull och glad.

Toppnoterna i Givenchy Amirage består av plommon, apelsin, mandarin, rosenträ och persika. Hjärtat har inslag av svarta vinbär och basen utgörs av sandelträ, mysk, vanilj, och tonkabönor m.m.

Amirage marriage är en Givenchy parfym för kvinnor och beskrivs som en parfym lämpad för betydelsefulla dagar så som bröllop. Amirage beskrivs som en feminim och blommig parfym som doftar av egyptisk jasmin, kanel, magnolia och en bas av sandelträ och patchouli.

Givenchy Ysatis parfym

Givenchy Ysatis bärs bäst under vintern och kvällstid. Ysatis är en Givenchy parfym som levereras i en mycket elegant och luxuös flaska. I toppnoterna kan du känna av dofter av citrusfrukter, kokosnöt och rosenträ. Hjärtat består av iris, rosor och jasmin och basen har inslag av mysk, vanilj, sandelträ, patchouli.

Pi Neo Givenchy parfym för män

Det finns flera Givenchy parfymer med namnet Pi i dem. Pi Neo kom ut 2008 och doftar av mandarin, bergamott, cederträ, vanilj och patchouli.

Givenchy Organza parfym

Organza är en Givenchy parfym för kvinnor som kan beskrivas som en sensuell parfym med en attraktiv guldig flaska. Doften den här parfymen förmedlar kan beskrivas som orientalisk, blommig och söt. Doften består av en mängd olika blommor som jasmin och gardenia.

Var kan jag köpa Givenchy parfymer?

Givenchy parfymer kan du köpa på många ställen på nätet. Det blir billigast om du handlar dina parfymer online.