DKNY parfym

DKNY be Delicious

Donna Karan är kanske mest känd för att ha uppfunnit ”the body” men faktum är att hon har jobbat väldigt hårt och målmedvetet ända sedan hon avslutade hennes utbildning från Parsons School of Design. Hennes intresse för mode började dock lång innan dess och tillsammans med hennes kunskaper har hon tagit företaget DKNY dit det är idag. Namnet DNKY kommer från Donna Karan New York och är ett fashionabelt modevarumärke och är speciellt välkänt för deras kläder, exclusiva väskor men även parfymer.

Den första DKNY parfymen dök upp 1992, blott tre år efter att företaget DKNY grundats. Sedan dess har DKNY parfymer tagit en ledande plats bland parfymtillverkarna och representerats av många kända namn i deras reklamkampanjer. Övergången från kläder till parfymer är naturliga för klädföretagen. Kläderna signalerar vem du är och vilken stil du har valt rent visuellt. Det visuella intrycket fungerar dock för at fånga andra människors intresse  men om doften inte överenstämmer med det attraktiva yttret så kan nyttan med kläderna vara begränsad. Förutom klädera bär du med andra ord också parfymen för att uttrycka en stil, känsla och din personlighet, eller åtminstone vad din personlighet föredrar. För DKNY och andra tillverkare handlar skapandet om bra parfymer och kläder om konsten att behärska känslor.

En av de mer kända DKNY parfymerna är Pure. Pure är en DKNY parfym som är ganska unik på det sättet att det fokuserar främst på en enda ingrediens – Ugandisk vanilj. Det särskiljer den från övriga DKNY parfymer likväl från de flesta parfymernas sammansättning. Förutom ugandisk vanilj innehåller även parfymen lotus och bulgarisk ros.

I samband med DKNY parfymen Pure så har företaget valt att satsa på en miljövänlig profil där förpackningen består av återvinningsbart material. DKNY har också satsat på en rad olika projekt för att stävja fattigdomen i Uganda genom att få kvinnor i arbete och möjligheter för att kunna utbilda sig.