Dior parfym

Christian Dior föddes I Frankrike år 1905 och flyttade som liten ung pojke till Paris. Christian Dior var konstnärligt begåvad och öppnade som 23-åring ett konstgalleri i Paris. Sorgligt nog fick han stänga ner galleriet 7 år senare eftersom han råkade ut för ekonomiska svårigheter. För att försörja sig började Christian Dior att designa sketcher på klädesplagg. Han tecknade huvudsakligen kläder för kvinnor och hans stil skiljde sig mycket från dåtidens dammode.

Christian Diors första klädeskollektion kom ut 1947, men i vissa länder ville man bojkotta den eftersom den ansågs för extravagant och malplacerad under efterkrigstiden. Kläderna gick dock hem bland kvinnorna och resten är som man brukar säga historia.

Samma år som hans första klädeskollektion släppte Christian Dior hans första parfym Miss Dior.

Chrisitan Dior Poison

Diors mest kända parfym Poison lanserades ett bra tag efter hans död år 1985. Parfymen Poison blev så pass populär att ett flerta olika Posion parfymer har lanserats av Dior bland andra Tendre Poison, Hypnotic Poison samt Pure Poison.

Just namnet Poison var ett mycket uppseendeväckande namn på en parfym när den lanserades. Det var dock ett medvetet val av Dior eftersom man ville ha mycket uppmärksamhet, vilket man också fick. Dior parfymen Poisons toppnoter är koriander, plommon, kryddpeppar, anis, rosenträ, nejlika och muskotbloma. Hjärtat bestårav nejlika, jasmin samt kanel och basen består av sandelträ, cederträ, vanilj samt mysk.

Christian Dior Homme

Christian Dior Homme är en Dior parfym som har doftnoter av bland annat amber, italiensk iris, kakao, bärsten salvia, patchouli, kardemumma och läder. Dior Homme beskrivs ändå av många som överraskande söt – åtminstone som första intryck.

Dior Homme Sport

Dior Homme Sport är en Dior parfym som öppnar med en doft av ingefära och svag citrus. Nästa doft som slår en är lavendel med inslag av rosmarin och vanilj. De mest framträdande basnoterna är ingefära och citron. I överlag brukar Dior Homme Sport beskrivas som en ren och fräsch parfym. Så som sportparfymer ska vara.
Var kan jag köpa Christian Dior parfymer billigt?

Idag finns det ett brett utbud av parfymaffärer med snabb frakt och väldigt låga priser – på nätet. Det lönar sig väldigt sällan att köpa parfymer i Tax free när priserna på nätet är så pass låga. Några billiga affärer är bland andra..