Diesel parfym

Diesel – kort historik

Diesel grundades 1978 av Renzo Rosso och Adriano Goldschmied. Diesel är idag mest känt för deras Jeans och vardagskläder, men Diesel tillverkar också accessoarer så som klockor men också parfymer. Rossos ambition när han skapade Diesel var att bilda ett företag som stod ut från mängden och skapa sin egen nisch bland konkurrenterna. Detta skulle åstadkommas genom att våga tänka i nya banor och prova saker som kanske andra företag inte vågade.

Rosso skapade anställde därför folk till Diesel som liksom han själv brann av innovationslust och entreprenörssanda. Tillsammans kämpade de emot alla normer och modefascister och konceptet bäddade för succé. Diesel är med andra ord ett väldigt öppensinnat företag och du vet aldrig vad de kommer göra härnäst.

Diesel är också vida känt för deras kreativa marknadsföringsmetoder. Diesel var troligtvis det första företaget som marknadsförde deras parfymer via datorspel, för att nämna ett exempel.

Diesel har genom åren släppt en rad populära herrparfymer, damparfymer och unisexparfymer. Den första Diesel parfymen släpptes 1996 och framställdes i ett samarbete med Marbert. Sedan 2006 tillverkas Diesels parfymer i samarbete med L’oreal.

Diesel damparfymer

Diesels damparfymer har varit kända för deras annorlunda flaskor och spännande dofter. En populär Diesel damparfym är Fuel For Life Femme. Fuel For Life Femme lanserades samtidigt som Fuel For Life for men.

Fuel For Life Femme

Denna Diesel parfym för kvinnor har toppnoter av rosa peppar och mandarin. Hjärtat består av söt jasmin och basens övervägande dofter är mysk och patchouli.

Diesel Herrparfymer

Diesel har genom åren lanserat manga väldigt framgångsrika och populära herrdofter. Dofter så som Fuel for Life och Only the Brave har ofta toppat många försäljningslistor över herrparfymer.

Diesel Only the Brave

Only The brave är en parfym som doftar av citrusfrukter och trä. Only the Brave har en flaska formad som en knuten näve. Den här parfymen passar sig bäst att bäras under en varm dag på våren eller sommaren.

Var kan jag köpa Diesel parfymer?

Diesel parfymer kan du köpa i flera affärer online bland annat i populära parfymaffärer online: Några exempel på butiker på nätet som säljer Diesel parfym är parfym.se, eleven.se och Nordicfeel.