Davidoff parfym

Davidoff är ett Schweiziskt företag som är synonymt med luxuöst leverne. Davioff erbjuder förutom parfymer även andra lyxprodukter så som kaffe, klockor, cognac och cigarrer.

Grundaren av företaget Zino Davidoff föddes i Kiev i Ukraina år 1906. Davidoffs föräldrar verkade inom tobaksindustrin men såg bättre möjligheter för deras verksamhet i Schweiz och de flyttade dit. När Zino Davioff var klar med hans utbildning så reste han världen runt för att lära sig mer om tobaksindustrin. Zino arbetade bland annat på ett tobaksplantage och när han var i Kuba kom han för första gången i kontakt med kubanska cigarrer, vilket skulle ha stor betydelse för företagets framtid.

Davioffs föräldrar hade gjort ett bra val med att etablera sig i Schweiz. Till skillnad från många andra delar av Europa så hade Schweiz kommit förhållandevis lindrigt undan i världskrigen och därför fanns det ett stort sug efter lyxiga varor vilket bäddade för Davioffs framgång.

Den första Davidoff parfymen lanserades 1984 och hette Davidoff Classic, fyra år senare lanserade Davidoff en parfym som heter Cool Water, vilket blev en enorm succé och en av de bäst säljande parfymerna för män.

Davidoff har därefter lanserat mängder med parfymer med namnet Cool Water. Andra kända Davidoff parfymer går under namnet Davidoff Good life och Echo.

Davidoff Cool water for him

Cool Water är en fräsch parfym som en kryddig doft med inslag av mint. Det här är en parfym som många älskar.
Toppnoter: Lavendel, pepparmint, rosmarin,.
Hjärtat: ekmossa, jasmin, sandelträ.
Basnoter: Ambra, sandelträ