Chanel Parfym

Gabrielle “Coco” Chanel är en känd fransk modedesigner som nådde stor framgång genom hennes väldesginade och nyskapande mode för kvinnor. En bidragande faktor till framgången var att Coco Chanel lyckades erbjuda ett bekvämt och elegant alternativ till korsetten. Coco Chanel etablerade den första butiken år 1912 och vid 1920 var hon en av de största modedesignerna i Frankrike.

Den kanske mest kända Chanel parfymen är Chanel No. 5 som i princip odödligförklarades av Marilyn Monroe i ett av hennes mest kända citat. När Marilyn Monroe fick frågan om vad hon hade på sig när hon gick till säng så svarade hon fem droppar Chanel No. 5.

Andra kända Coco Chanel parfymer är Chanel Chance och Allure.

Coco Chanel Chance

Chance betyder på franska lycka och det är en Chanel Parfym som är lite annorlunda jämfört med de övriga Chanel parfymerna. Den främsta skillnaden är kanske visuell. Chanel Chance flaskan är inte rektangulär så som de flesta andra Chanel flaskorna utan den är rund för at påminna om ett lyckohjul.
Toppnoterna består av rosa peppar, citron och äpple. Hjärtat består jasmin, iris och hyacint. Basnoterna består av vit mysk samt patchouli.

Coco Chanel Allure

Chanel Allure är en Chanel parfym som blandar en mängd olika dofter i samma flaska. Coco Chanel Allure är både frisk, fruktig, träig, blommig och med inslag av vanilj samtidigt.
Några av de fruktiga inslagen är persika och mandarin. Friska dofterna består av citron och bergamot. Några av de blommiga dofterna i Allure utgörs av näckros, jasmin och apelsinblomma.