Armani parfym

Giorgio Armani är en av Italiens mest framgångsrika och mest kända designers. Han började dock sin karriär med att till en början studera medicin för att sedan försöka sig på studier som fotograf, men slutade som kläddesigner. Giorgio Armani är känd som en man som älskar att ta risker och sätta trender. Giorgio Armani var en av de första som framgångsrikt använde långfilmer för att marknadsföra hans kläder. I filmen American Gigolo kan man se Richard Gere bära det ena Armaniplagget efter det andra.

Idag är Giorgio Armani ett företag med omsättning i mångmiljardklass som ett väldigt välkänt varumärke. Faktum är att det finns en hel rad olika varumärken under namnet Armani bland annat Armani Exchange, Armani Junior, Armani Cosmetics och till och med Armani Hotels and Resorts.

Den första Armani Parfymen kom ut under början av 1980-talet och hette Armani for Women samt Armani for Men. Dessa två parfymer togs väl emot och idag har Armani lanserat en rad kända parfymer och parfymserier som till exempel Acqua Di Gio, Armani Mania women, Armani code Women och Emporio Armani.

Armani parfym för kvinnor

Emporio Armani Diamonds: Den här är en Armani parfym med en slående vacker diamantliknande flaska. Flaskan och namnet är förmodligen tänkt att anspela på uttrycket ”diamonds are a girsl best friend” . Det är en väldoftenade diamant och toppnoterna är hallon och litchi och basen består av cederträ, patchouli och vanilj. Emporio Armani Diamonds representeras i marknadsföringen av ingen mindre än Beyonce Knowles.

Armani parfym för män

Armani Aqua di Gio for men: Aqua di Gio är en Armani parfym som finns för både män och kvinnor. Aqua di Gio är inspirerad av orten Pantellerie där Armani brukade spendera hans semestrar. Den här Armani parfymens doft är tänkt att föra tankarna till sol, vind och vatten.

Toppnoterna i Aqua di Gio består av flera olika citrusfrukter så som lime, citron och mandarin, men även jasmin och bergamot. Hjärtat i Aqua di Gio hyacint, rosor och persika och basen består av patchouli och vit mysk.